Een varkentjes in de modder-taart is natuurlijk superleuk om te zien, bijvoorbeeld voor een feestje. De bereidingstijd duurt wel langer dan een 1 uur.
Nodig:
1 biscuit van 20 cm
400 gram melkchocolade
250 ml slagroom
vulling voor de taart (naar keuze, bijvoorbeeld een laag jam en een laag slagroom of botercreme)
3 five-pack Kit Kats
250 gram lichtroze marsepein
1 taartzaag of groot mes
1 sate-prikker (voor de oogjes van het varken)
1 lint
1 mooie taartschaal (of een groot bord of plank)
Voorbereiding:
Als eerste maak je de varkentjes. Hier is geen recept voor, gewoon een beetje in elkaar kleien. Je kunt ze ook in de modder laten duiken.
Bereidingswijze:
Doe de slagroom in een pannetje en zet het op laag vuur. Zorg dat je blijft roeren tot het net niet kookt. Ondertussen breek je de chocola in blokjes. Neem gewoon de blokjes die al zijn voorgevormd. Kookt je slagroom bijna, doe dan de blokjes er een voor een bij, blijven roeren totdat je een gladde massa hebt. Ga door met roeren tot het papje is afgekoeld en dikker is geworden (dit kan even duren).
De biscuit moet al gebakken zijn. Snijd het in twee lagen en vul het met de vulling naar keuze. Zet de taart op een ondergrond die je makkelijk kunt draaien (bijvoorbeeld een brood- of snijplank), want het besmeren is een beetje een kliederboel. Breek de Kit Kats alvast in tweeën en leg ze klaar. Als het chocolademengsel ongeveer zo dik is als vla, kun je de zijkanten ermee gaan insmeren. Doe dit met een spatel of met de achterkant van een mes.
Als dit helemaal gelukt is ga je de Kit Kats ertegenaan plakken. Een lastig klusje, want ze blijven meestal niet goed zitten en vallen soms om. Als ze steeds omvallen, zet ze dan een beetje schuin zodat ze tegen de taart aanleunen. Hierna doe je er snel een lint omheen, zodat alle Kit Kats recht komen te zitten, of duw ze een beetje recht.
Als het chocolademengsel nog net vloeibaar is giet dit dan in de taart. Let op, als het nog te nat is, loopt het door de Kit Kats heen!
Als laatste druk je de varkentjes in de nog natte chocolade en zet in de koelkast.
Na ongeveer een uur kun je de taart eruit halen en op een mooi bord/schaal zetten. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten