Totaal aantal pageviews

donderdag 29 augustus 2013

Cakehuisje maken

Hey! Vroeger toen ik klein was maakte ik een cakehuisje als ik me verveelde. Ik maakte hem steeds anders, dus ik had ook behoorlijk wat recepten om zo'n eetbaar huisje te maken. Deze gebruiksaanwijzing is voor "het stroopwafelhuisje". Succes!

Nodig:
Twee cakes (je kan ze zelf maken of je haalt ze bij de supermarkt)
1 zakje met ministroopwafels
Glazuur (ga je gebruiken als lijm en voor de deur van het huisje)
Een zakje tum tummetjes

Gebruiksaanwijzing:
Leg de ene cake op een plank.
Snijd de andere cake schuin doormidden, zodat je een langwerpig puntdak krijgt.
Bedek nu de nog hele cake aan de bovenkant met glazuur, en leg het puntdak erop. Nu heb je de vorm van een huis.
Bedek de daken ook met glazuur, en plak de stroopwafeltjes erop.
Pak 3 nieuwe stroopwafeltjes uit het zakje en snijd er een vierkanten uit. Dit worden de ramen.
Smeer de achterkant in met glazuur en plak ze op de muren. Dit kan mischien even duren voordat ze blijven zitten.
Maak een deur van glazuur, of (als je nog stroopwafels over hebt, wat bij mijn foto niet het geval was) van 2 stroopwafels waar je twee vierkantjes uit snijd en die boven elkaar opplakt. Je maakt ze dan wel weer vast met glazuur.
Plak met glazuur een tum tummetje vast als deurknop. Ter decoratie kan je nog tum tummetjes bovenop het dak plakken, of leg er een paar neer bij een zijkant van het huis, alsof het struiken zijn.

Eet smakelijk! :)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten