Dit keer een recept: voor de lekkerste en meest fantastische taart ter wereld: een Kitkat M&M taart! Hier is ie:
Dit heb je nodig:
- 180 g extra pure chocolade (minimaal 70% cacao), grofgehakt
- 100 ml volle melk
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 175 g witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 2 bekers chocolademousse (à 200 g)
- 1½ zak Kitkat mini (à 250 g)
- 1 zak M&M crispy (210 g)
- springvorm (Ø 18 cm), ingevet
- satéprikker
- 50 cm feestelijk lint
kom in, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade en melk smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.
2 Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
3 Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid. Steek de satéprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart op een rooster in 1 uur en 30 min. afkoelen en verwijder de vorm.
4 Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant en de zijkant met de rest van de chocolademousse.
5 Zet de Kitkats rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart en bestrooi de bovenkant met de M&M's.
Bevat p.p. 655 kcal - 10 g eiwit - 37 g vet - 69 koolhydraten


Geen opmerkingen:
Een reactie posten